Dag 26 (21 juni):

Jopie fietst van Marciac na Lourdes (92 km).
Frans
fietst van
Marciac naar Morlaàs (50 km).

Het is de laatste dag samen fietsen! Het juiste aantal kilometers, houdt u nog even te goed. Misschien ook wat nagekomen foto's!

Jopie:
Hoi ik was om wij en heb nu een herberg gevonden om te slapen. Vertel vanavond meer. Ga nu douchen want om kwart over zeven eten ze heb 92 km gefietst

Frans:
Vanochtend zijn we vroeg vertrokken omdat de weersverwachting aangaf dat het ‘s-middags warm zou worden. Gelukkig bleef het de gehele dag bewolkt en dus lekker fietsweer.

Het begon weer met wat stevige klimmetjes. In Maubourguet wilde ik een pakketje met spullen, die ik niet meer mee wil nemen bij la Poste inleveren om naar Dongen te sturen. Dat lukte niet, alle systemen van de banken en de post waren uit de lucht. Dus was ik genoodzaakt om het pakje (3 kg) weer mee te nemen. Jopie stond ondertussen buiten te wachten bij de fietsen en liet per ongeluk een ouder vrouw struikelen. Dat was even schrikken want ze viel languit op de grond. Ze mankeerde gelukkig niets, maar de vrouw begon wel opgewonden in het Frans te ratelen. Nu zijn we de Franse taal niet echt machtig, maar toen we het woord gendarmerie hoorde, dachten we wegwezen.

Daarna hebben we nog 20 kilometer samen gefietst, tot aan Lahitte. Daar zijn we uit elkaar gegaan, Jopie naar Lourdes en ik verder naar Santiago. Apart gevoel was dat, heb je meer dan 3 weken met elkaar gefietst en nu gaat ieder zijn eigen weg.

Ik kreeg een appje van Jopie dat ze om 18.30 uur is aangekomen in Lourdes, mission accomplished.

Ik ben aangeland in Morlaàs, 50 km gefietst en met veel pijn en moeite mijn pakketje kunnen versturen. Morgen alleen verder.