Dag 25 (20 juni): van Castéra-Verduzan naar Marciac (60 km).

Frans:
Vanochtend erg vroeg vertrokken omdat het vandaag erg warm zal worden (32 graden). De route was niet overdreven pittig, een paar steile klimmetjes, maar de rest van het traject was glooiend. Het landschap varieerde wel en er was veel activiteit op het land. Boeren hebben hier een zwaar bestaan.

We hebben geluncht aan een picnic tafel onder een grote boom in Montesquiou en maakten kennis met een Nederlands echtpaar die naar Santiago gaan wandelen. Ze liepen circa 25 km per dag. Alle respect hoor. Wat me opvalt is dat er erg veel Nederlanders deze weg volgen naar Santiago. Morgen wordt het weer iets beter, minder warm.

Morgen gaan de wegen van Jopie en mij ook splitsen. Bij Lahitte neemt Jopie de alternatieve route naar Lourdes en ik vervolg de reis naar Santiago.

Jopie:bij uw
Hoi. Vandaag 60 km We zitten nu in Marcic In een klein hotelletje We kregen korting omdat we pelgrims zijn. We betalen voor het lage seizoen.

Morgen fietsen we nog een stuk samen en dan alleen verder. Ik kom dan s’middags aan in Lourdes. Ik kan mijn fiets op sturen net als in Santiago. Het is vandaag hier 92 °C.

Morgen iets koeler. Spannend😊