Dag 23 (18 juni): van Cahors naar Auvillar (84 km.)r

 

Jopie:
Hoi. We hebben er vandaag 84 km opzitten Vanochtend was het nog wat klimmen, maar vanmiddag was het veel plat. Dus konden lekker doorfietsen. Morgen wordt weer een heftige dag.

We zitten nu bij de pizzeria. Eerst eten voordat we in de Chambre Hote kunnen. Het was weer even een probleem om iets te vinden. Gisteren was een gezellige Refuge!

Frans:
Na een lekker gezamenlijk ontbijt ging ieder weer zijn eigen weg. We wilden vandaag flink wat kilometers maken, want na de eerste 30 km klimmen en dalen, zou het landschap betrekkelijk vlak worden. Dat is aardig gelukt, want we hebben 84 km afgelegd (totaal nu 1.587 km).

We vertrokken via de pont Valentré, de brug waar alle pelgrims overheen gaan. Jammer dat we weinig gelegenheid hadden om de stad te verkennen. De kathedraal moet indrukwekkend zijn en voor pelgrims een must om te zien. Een volgende keer dan maar.

Grappig om te zien dat het landschap steeds veranderd. De grond is wittig, erg kalkrijk. Op sommige plekken lijken het net grote bunkers en wil je, met je blad open, het balletje er uit slaan. Of ben ik aan het hallucineren? In ieder geval zie je ook erg veel fruitbomen en (nog kleine) zonnebloemvelden.

We fietsten door Castelnau, Vazerac en Moissac. We kwamen ook steeds meer pelgrims tegen, merendeel Nederlanders, die ook naar Santiago gaan. Vanaf Moissac hebben we de laatste 20 kilometer langs het kanaal gereden dat evenwijdig aan de Garonne ligt op een soort jaagpad.

We zijn nu aangeland in Auvillar, waar we moeite hadden om een slaapplaats te vinden. De gîte was gesloten, uiteindelijk hebben we een chambre d’hôte gevonden.

Morgen wacht weer een heuvelachtig landschap.juli

Hieronder opnieuw de foto's (kijk vooral naar de vergroting)! Een klik op de foto.

ZichLangzaam maar zeker naderen ze de Pyreneeën! Alhoewel vandaag 83 km en al bijna 1600 km vanaf onze Maria Magdalenakerk! IK
Jopie al bijna in Lourdes, maar Frans nog zo'n 1000 km te gaan naar Santiago.

Frans aan het hallucineren? Ik denk eerder dat hij een beetje heimwee heeft naar zijn geliefde potje golfen!