Dag 21 (16 juni): van Brice-la-Gaillardev naar  Rocamadour (60 km).

Gelukkig is het probleem met de telefoon van Jopie opgelost. Hierbij dan ook enkele foto's van haar.

Jopie:
Het zelfde liedje. Zoals ik al had gemeld, begonnen we vandaag met een flinke klim. Dan heb ik het over. 6 km omhoog 6% tot 10% lopend. Dat is top sport en zo waren er nog twee. We zitten mu in Rocamadour. Het stadje ligt werkelijk boven elkaar tegen en half in de rotswand gebouwd. We slapen in een kleine Refuge.

Frans:
Het was een prachtige dag om te fietsen, geen regen, half bewolkt en niet te warm. Na een uitstekend ontbijt gingen we er met volle moed tegen aan. We wisten dat bij Cosnac een lange pittige klim wachtte en die kan je het beste maar meteen tackelen. Het ging eigenlijk boven verwachting, ook de klim naar Turenne was heftig, maar goed te doen.

Prachtige plaatsen overigens, met name het kasteel bij Turenne was imposant. Hierna volgde een hele lange (6 km), niet al te steile afdaling op een goede geasfalteerde weg. Heerlijk, je gaat snel naar beneden (27-30 km/u), maar je hebt toch de tijd om om je heen te kijken. We fietsten langs de rivier Dordogne, waar veel kanoŽrs actief waren.

We kwamen vandaag ook meerdere Santiago-gangers tegen, allemaal Hollanders. Onze eindbestemming voor vandaag was Rocamadour, na 60 km afgelegd te hebben. Een aparte (pelgrims) stad Ďgeplaktí tegen de berg. Het is wel erg toeristisch, maar schitterend om te zien. We overnachten in een gÔte, een omgebouwde school, waar iedereen een eigen kamer heeft, luxe hoor.

Morgen vroeg weer op.