Dag 20 (15 juni): van Uzerche naar Brice-la-Gaillardev (53 km).

Het wordt steeds meer een pelgrimstocht, een tocht waarin je jezelf tegenkomt en tijd hebt om eens goed na te denken.

Jopie:
Vzichandaag een moeilijke start. We vertrokken pas om 10.00 uur. Moesten gelijk flink klimmen om de stad uit te komen. Dat doen we dan lopend want fietsen gaat niet. Het zat niet goed in de benen. We zijn wat moe van al dat klimmen. Dus vandaag maar net 50 km afgelegd. Ook omdat we anders te ver door moesten fietsen (20 km voor een slaapplaats). Een stuk met veel klimmetjes en dat zagen we niet zitten.

Slapen weer in een klein hotel in een grote stad. Dus morgen beginnen we met dat stuk met klimmetjes. We hebben het stuk bekeken wat we nog moeten fietsen tot we ieder ons weg gaan. Dat is nog ruim een week. Want we halen maar 65 km gemiddeld. Het is een pittige route. Lieve groet..

Frans:
We zijn vandaag pas om 10.00 uur vertrokken vanwege het slechte weer. Het was weer zwaar deze dag, volgens mij zeg ik dat iedere dag. Ik snak gewoon naar een normale rechte weg, waar je lekker in één tempo kan fietsen. Maar het gekke is dat je er gewoon aan gaat wennen.

De omgeving was weer mooi en landelijk. We zagen wel een ander soort koeien, geen lichtbruine, maar speciaal gevlekte. Overigens blijven alle soorten koeien ons dom en apathisch aankijken. We zitten nu in Brice en hebben ‘maar’ 53 km gefietst, het zij zo.

Morgen weer vroeg aan de bak, want volgens de voorspellingen wordt het een mooie dag en we starten weer met serieuze beklimmingen.

Mijn reactie:
Misschien zijn die koeien zo dom nog niet! Veel mensen die ik spreek snappen niet waar "onze" pelgrims aan begonnen zijn.
Ze hebben veel waardering voor wat onze fietsers presteren en ze steken hun bewondering niet onder stoelen of banken.