Dag 16 (11 juni): van Bouzais naar  Neuvy-Saint-Sépulchre (70 km).

Het was bere-gezellig! Een frisse en straffe wind tegen...

Jopie
Het was gisteren heel gezellig De beheerder had geweldig gekookt. We begonnen met een aperitief wat stevig was Daarna wijn bij het eten en nog een slokje na. We hebben gezellig gegeten en gelachen

Vandaag vond ik het een pittige dag. Een frisse wind tegen, wat het niet leuk maakte. We slapen in een Chambre Hote en hebben er weer 70 km opzitten.

Frans:
Vanmorgen heeft Michèl voor ons een ontbijtje gemaakt. De Belgen waren al om 06.00 vertrokken. Michèl is een vrijwillige gastheer die 2 weken op de gîte verblijft en daarna door een ander wordt afgelost. Hij heeft gisteren voor ons vijven fantastisch gekookt. Er was ook voldoende drank (zelfgemaakt) om de stemming erin te krijgen. Het was bere-gezellig en we hebben veel gelachen. Echt het Camino-gevoel.

Het was minder warm dan de afgelopen dagen en er stond een straffe wind tegen. Het was weer bergop en bergaf. 's Ochtendsvroeg werden we door een kudde koeien en stieren opgehou. Zij hadden voorrang en die hebben we met alle plezier gegeven. Best wel apart hoor, als zo’n kudde op je af komt.

Verder hebben we door veel wijnvelden gereden, in Chartres de kathedraal bezocht en nog wat leuke kastelen gezien. We hebben vandaag 70 km afgelegd en hebben er nu totaal 1.120 km opzitten. We kwamen einde van de dag nog een Nederlands stel tegen die van Lissabon naar huis fietsten, ze waren zo vriendelijk om te vertellen dat ons nog heel wat steile hellingen te wachten staan. Leuk, we zijn gewaarschuwd.