Dag 15 (10 juni): van La Grenouille naar Bouzais (72 km).

Het ging weer als vanouds! Twee Belgen...  en de 1000-km-grens gepasseerd!

Jopie
Hoi. Vanochtend later vertrokken vanwege onweer en regen. Half tien reden we weg. Lekker gefietst het was een makkelijk traject voor ons. Nu 70 km Als we verder wilden was het moeilijk met een slaapplaats We slapen nu in een kleine Refuge voor 5 pers en zijn met 4 pers Gezellig. Twee Belgen (wandelaars). We gaan zo gezamenlijk eten, de beheerder heeft gekookt. Jullie horen verder nog wel

Frans:
Vandaag konden we pas om 10.00 uur vertrekken omdat er weer een hoosbui over ons heen kwam. Gelukkig bleef het de rest van de dag droog. We hebben ruim 72 km afgelegd, het ging weer als vanouds. We kwamen veel ecluses en mooie huizen tegen, maar ook veel vervallen huizen en boerderijen. Je ziet dat het platteland in Frankrijk langzaam leegloopt of al leeg gelopen is. We zitten nu in een gte met twee Belgen die naar Santiago gaan lopen. Erg gezellig, maar het zal wel zweten worden vannacht, want de slaapgelegenheid is erg klein. De beheerder van de gte is voor ons vieren een maaltijd aan het voorbereiden. Erg leuke ervaringen. We hebben ook een rondleiding gehad in het plaatselijke kerkje. Heel mooi compact kerkje uit de 11e eeuw, alleen worden er geen vieringen meer gehouden. Ook hier zijn geen geestelijken meer te vinden. Tijdens de tocht vandaag kwamen we een Nederlands stel tegen uit Leiden, die ook naar Santiago fietsen. Zij volgen dezelfde route als wij, dus we komen ze zeker nog een paar keer tegen. We gaan dadelijk eten, ben benieuwd.

 

Mijn reactie:
Gezellig een ontmoeting met twee Belgen die ook op pelgrimstocht zijn. Zullen ze moppen getapt hebben of is de discussie gegaan over het aanstaande WK-voetbal in Rusland?
Zoals ik "onze" pelgrims inschat zijn beide onderwerpen niet ter sprake gekomen! Er zijn immers voldoende andere zaken om met elkaar te bespreken.