Dag 13 ( 8 juni): van Châtel-Censoir, via Vezelay, naar Saint-Révérien (67 km).

 

Jopie
Vandaag op tijd vertrokken. Om 7.15 opgestaan en om 8.45 op de fiets nadat we nog even een kop koffie gedronken hadden in het zelfde barretje van de vorige dag.
Het weer is goed. Het wordt een pittige dag met veel klimmetjes en lange afdalingen. Natuurlijk ook wel weer naar beneden maar het vraagt veel energie. In Vezelay geweest. Een mooie Kathedraal Ik vond het bijzonder dat ik daar nu was waar zo veel pelgrims eerder waren door eeuwen heen.
We zijn nu in een Refugeo als enige gast. We hebben toch nog 67 km gefietst ondanks dat we 2 uur in Vezelay zijn geweest en het een pittig traject was!

Mijn reactie:
Eindelijk een bordje dat de pelgrimsroute naar Santiago aangeeft.
Ik mis de foto van de mooie kathedraal en het verslag van Frans, inclusief de foto's!,
Waarschijnlijk volgen deze later. Nog even geduld.  Het verslag volgt snel...

Frans:
We zijn vandaag vroeg vertrokken, eerst naar de Boulanger en daarna een kopje koffie in het plaatselijke café. We voelen ons al echte Fransen. Het was nog een pittig stukje fietsen naar Vézélay. Daar hebben we de kathedraal bezocht. Van buiten niet zo bijzonder, maar van binnen groots, strak en sober. Ze zijn bezig de gehele kathedraal te renoveren, absoluut de moeite waard.
’s-Middags vertrokken we en het was weer een pittig traject (8% klim), maar we beginnen er aan te wennen. We hebben vandaag toch nog 67 km afgelegd en zitten totaal op 910 km.
We overnachten voor 10 euro p.p. in een lokale gîte. Alles is aanwezig, zelfs een ouderwetse centrifuge om de was te drogen, heerlijk. De koelkasten zijn ook goed gevuld met drank, verse groenten en toetjes. Alle producten zijn geprijsd, enkel de kostprijs. Iedereen moet zelf bijhouden wat ie verbruikt en bij vertrek afrekenen. Wij hebben ravioli gegeten en een lekker toetje. Morgen weer vroeg op.