Dag 12 ( 7 juni): van Auxerre naar Châtel-Censoir (83 km).

Nog 15 km voor Vezelay !

Jopie
Hoi Vanochtend op tijd weer gestart. Eerst een paar flinke klimmetjes Dat wisten we. Daarna langs een jaagpad** gefietst Dat is heerlijk fietsen. Het was zonnig en warm Tot een uur of twee ging lekker. Toen begon het te regenen. We zijn iets eerder gestopt en zitten nu op een terras te wachten tot we naar onze slaapplaats kunnen. De mevrouw van deze bar heeft het voor ons geregeld. Pakken een kop koffie en nu ons dagelijks pilsje. Jammer van het weer. Verder was het een rustige dag Doei. Jullie 💋lezen het bericht van Frans ook.

Frans:
Ik zit nu op een terrasje het verslag te maken, want het regent pijpenstelen en het dondert. Jammer, want we hebben pas 65 km gefietst vandaag, het doel was Vezelay maar dat ligt nog 15 km weg. De vrouw achter de bar heeft voor ons een chambre d’hôte geregeld in dit dorpje. We hebben nu totaal 844 km afgelegd.

Vanochtend was het lekker weer om te fietsen, uiteraard weer hellingen, maar ook lange afdalingen. We reden door de wijnvelden (Bourgogne, Chablis). Vanaf Auxerre reden we langs de rivier de Yonne en later het Nivernais kanaal, heerlijk want het was redelijk vlak (jaagpaden) en we konden tempo maken. We hebben erg veel sluisjes gezien en mooie doorkijkjes. Prachtig allemaal. Jammer genoeg begon het vanaf 14.00 uur te regenen, we reden toen langs de rotsen van Saussios, prachtige kliffen die opeens opdoemen. Ik kon er helaas geen foto van maken. Nu alles zien te drogen en weer klaar te maken voor morgen.

Foto's: wat een mooie wolkenpartijen (onze !Hollandse meesters zouden er jaloers op zijn!

Mijn reactie:
Al is er in de woorden van Frans, geen woord Frans bij, ik heb voor de aandachtige lezer toch maar geGoogeld om te weten wat een jaagpad was.

** Een jaagpad of trekpad (ook trekweg) is een pad langs een kanaal of rivier dat werd gebruikt om schepen vooruit te trekken. Dit voorttrekken werd jagen genoemd en geschiedde bij ongunstige wind en tegenstroom.